Restaurant Alacarte

Restaurant Alacarte bevindt zich in de zijvleugel van De Prinsenhof. In de voormalige slaapvertrekken van het koninklijk onderkomen treft u nu een hedendaags restaurant  met een spannende combinatie tussen historische elementen en moderne, strakke interieur lijnen. Met uitzicht op de monumentale Prinsentuin dineert u op één van de mooiste plekjes van Groningen. 

De keuken, onder leiding van Gabriel van der Wal, creëert gerechten op klassieke basis met speelse invloeden uit alle werelddelen. Samen met keukenchef Christian de Vries, kookt chef-kok Van der Wal met respect voor natuur en de seizoenen.

Het restaurant staat onder leiding van maître-sommelier Ronald Aikes. Samen met zijn team zorgt hij  ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Op de uitgebreide wijnkaart treft u spannende en vernieuwende wijnkeuzes, tezamen met wijnklassiekers uit de oude wereld. Voor de wijn-spijs combinaties  wordt continu  gezocht naar wijnen uit de gehele wereld die de gerechten op bijzondere wijze complementeren.

Het culinaire team verwelkomt u graag  vijf avonden in de week, van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 uur. 

Restaurant Alacarte is van dinsdag 23 juli tot en met dinsdag 27 augustus gesloten. 

Download hier de menukaart 
Download hier de wijnkaart

Reserveren?

Via de module rechts op deze pagina kunt u online een reservering maken.
U ontvangt na het maken van de reservering een bevestiging per mail.

Uiteraard kunt u ook telefonisch of per mail reserveren. Contactgegevens en openingstijden vindt u hier.

Reserveren Restaurant Alacarte

Grand Café Prinsenhof

Hartje centrum van Groningen, bijna letterlijk in de schaduw van de Martinitoren, treft u De Prinsenhof en aangrenzend de sprookjesachtige Prinsentuin.

Centraal gelegen in dit monumentale complex is Grand Café Prinsenhof, in een voormalige fraterkerk uit 1436. Met balkenplafonds, historisch glas-in-lood en metershoge ramen ademt deze ruimte een-en-al historie. In combinatie met een eigentijdse inrichting heeft het een sfeer van ontspannen chic.

De mogelijkheden zijn uitgebreid: van een snelle salade met verse jus, tot een ontspannen driegangenmenu met een keus uit de fraaie wijn-selectie van De Prinsenhof, aan u de keus!

Bekijk de dagkaart
Bekijk de avondkaart

Reserveren Grand Café

 

 MG 9023-2-grandcafe

 

Cocktails

Van donderdag tot en met zaterdag vanaf 17:00  staat een getrainde cocktail maker voor u klaar om voor, tijdens of na uw diner een perfecte cocktail te maken. Een Dry Martini, Whiskey Sour of Mai Tai zijn enkele klassiekers die we in stijl voor u bereiden. 
 

Genieten op het terras

Prinsenhof Groningen beschikt over twee terrassen, waarvan het terras grenzend aan de Prinsentuin alleen exclusief voor besloten groepen beschikbaar is. 

Zodra u vanaf het Martinikerkhof onder de monumentale poort doorloopt bevindt u zich in de binnentuin. Het terras in de binnentuin beschikt over plusminus 100 zitplaatsen en als de zon schijnt, is er altijd wel een plekje in de zon. Het terras diende lang geleden als binnenhof van de Fraterkerk en ademt geschiedenis uit. Het is hier heerlijk vertoeven!

Op het terras serveren wij de kaart van het Grand Café. U kunt hier goede koffie drinken, lunchen, borrelen en dineren.