Cocktail Bar.

Op donderdag tot en met zaterdag vanaf 17:00  staat een getrainde cocktail maker voor u klaar om voor, tijdens of na uw diner een perfecte cocktail te maken. Een Dry Martini, Whiskey Sour of Mai Tai zijn enkele klassiekers die we in stijl voor u bereiden.cocktail


Op vrijdag 17 april jl. had Prinsenhof Groningen de eer om Prinses Beatrix met een klein gezelschap te ontvangen in Restaurant Alacarte. Die middag bracht Prinses Beatrix een  officieel bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis, voorafgaand mocht onze hofhouding een lunch voor de Prinses en haar gasten verzorgen.

Wij kijken met bijzonder veel plezier terug op deze dag en zijn zeer vereerd dat Prinsenhof Groningen dit mocht doen. Artikel Prinsenhof in de Telegraaf

 


De theeschenkerij in de Prinsentuin is deze maand door wethouder Joost van Keulen officieel geopend.  De theeschenkerij maakt nu deel uit van de Prinsenhof en is voor zowel hotelgasten als bezoekers van de tuin. Na een speech en een toost werden de sleutels van de theeschenkerij door de oude beheerder overhandigd aan de nieuwe beheerder.De theeschenkerij is alle dagen geopend van 10:00-18:00uur, behalve bij slecht weer.

Historie
Nadat in 1594 de Prinsenhof in de Stad verblijfplaats werd van de prinsen van Nassau, werd in 1626 de Prinsentuin aangelegd met een rozentuin, kruidentuin en mooie berceaus. De tuin, omgeven door een muur, vormt één van de zuiverste voorbeelden van renaissancetuinen in Nederland. Deze oase van rust ligt midden in de drukke binnenstad van Groningen.


Radio 4 Klassiek in de Stad komt woensdag 26 maart de hele dag uit Groningen. De Radio 4 programma’s strijken neer op een bijzondere locatie in het hartje van de stad. In Groningen is voor deze uitzending gekozen voor het sfeervolle Grand Café van De Prinsenhof aan het Martinikerkhof. Hier laat Radio 4 Klassiek in de Stad luisteraars kennis maken met de diverse muzikale tradities die Nederland rijk is. 

http://toerisme.groningen.nl/pers/persnieuwsbrief-berichten/radio-4-klassiek-in-de-stad-in-groningen


Prinsenhof een royaal verhaal

Commissaris van de Koning Max van den Berg, tevens beschermheer van het Groninger Monumentenfonds, heeft vrijdag 21 februari 2014 het eerste exemplaar van het boek ‘Prinsenhof Groningen – Een Royaal Verhaal’ uitgereikt aan schrijfster Marieke Bos.

Deze uitgave beschrijft de rijke historie van de Prinsenhof .
Het boekje werd geschreven door Marieke Bos van Persbureau Tammeling; Bjorn Eerkes van BeMedia nam de vormgeving voor zijn rekening. Het boekje te koop voor €14,95 bij de Prinsenhof en bij diverse boekwinkels.

 

Foto: Jannik Buss.

v.l.n.r. Bjorn Eerkes (BeMedia), Jacques Muller (Directeur Prinsenhof Hotel),Roeland van der Schaaf (Wethouder RO), Wessel Zijp (Directeur Prinsenhof restaurants), Marieke Bos (Auteur), Max van den Berg (Commissaris van de Koning).


traveler-choise-2014

Voor de derde(!) achtereenvolgende keer is The Toren Amsterdam de winnaar van de Travelers Choice Award!  Op de tweede plek staat Ambassade Hotel Amsterdam en Hotel de L’Europe, eveneens in Amsterdam, maakt de top drie van 2014 compleet. Een prachtige vierde plaats is er voor (nieuwkomer) Prinsenhof Hotel Groningen. In de top 25 hotels van Nederland is Amsterdam, met 12 hotels, wederom het sterkst vertegenwoordigd.
Elk jaar wordt door de grootste en meest populaire recensiewebsite, Tripadvisor.com, awards toegekend aan de best beoordeelde hotels.